U bevindt zich hier:

Duurzame ontwikkeling

Al jaren werken Saxion en Firm samen om onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Collega Matthijn Aerts geeft jaarlijks met veel enthousiasme de module Assetmanagement aan tweedejaarsstudenten en colleges Bouwprojectmanagement aan studenten in jaar drie van de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde. "Het blijft iedere keer een win-winsituatie. Ik vind het erg leuk om kennis over te dragen aan de nieuwe generatie vastgoedprofessionals, maar we halen er zelf ook veel uit. Studenten zijn niet gehinderd door een standaardaanpak. Ze komen vaak met creatieve oplossingen en dat levert mooie dialogen op. Juist deze dialogen worden gestimuleerd en zo leren we van elkaar!"

Wat we altijd in de modules en colleges laten terugkomen is de combinatie van inhoud (“harde aspecten”) en mensen (“zachte” aspecten). Hoewel we vaak praten over vastgoed in de vorm geld, omvang en materiaal, zijn het mensen die samenwerken om het vastgoed te ontwerpen, engineeren, bouwen en gebruiken.

Leerpunten die we in de modules en colleges terugkomen:

Inhoud (“harde” aspecten):

  • Bedrijfskundige visie; huisvesting als één van de bedrijfsmiddelen om invulling en richting te geven aan de strategische doelen van organisaties.
  • Integraal leren kijken naar huisvesting vanuit de gebruikers en de doelen, eisen, verwachtingen, wensen en behoeften die zij hebben.
  • Dynamische omgeving; continu proces van analyseren en (bij)sturen van informatie en processen.

Mens (“zachte aspecten”)

  • Bewustwording van eigen interpersoonlijke en extrapersoonlijke vaardigheden en deze situationeel op de juiste wijze inzetten. Alleen ga je sneller, samen kom je verder!
  • Leren vragen stellen en beargumenteren waarom een bepaalde keuze wordt gemaakt.
  • Communicatie.

Voorbeeld module Vastgoedmanagement

In het najaar van 2022 stond de geïntegreerde module Vastgoedmanagement & Communicatie op het programma voor studenten van de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde. Samen met Marthe Wassink (Organisatieadvies) en woningcorporatie Beter Wonen, hebben we een uitdagende casus voorbereid in 2022. Als introductie van de colleges hebben we de studenten onderstaand filmpje toegestuurd.


Voorbeeld module Bouwprojectmanagement

Als onderdeel van een opdracht over het begeleiden van bouwprojecten plande hij deze excursie met een aantal proffesionals van SBM Bouw- en vastgoedmanagers: Patrick Welpelo en René van Essen. ''We hebben een mooie opdracht van de gemeente Deventer'', vertelt Matthijn. ''En daarbij komt een diversiteit aan projecten kijken...'' Lees meerBenieuwd wat Firm voor jou kan betekenen? Of wil jij volgend jaar een casus inbrengen bij Saxion? Matthijn vertelt je er graag meer over!

Terug naar -> Wat we doen

 

Vestiging Apeldoorn

Bezoekadres
Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Vestiging Almelo

Bezoekadres
Hofstraat 79
7607 AC Almelo

Copyright 2024 - Firm Vastgoed & Organisatie - KvK-nummer 66378052

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring